6 грудня 2024 року на кафедрі було проведено круглий стіл, на якому були присутні гарант ОП 181 Харчові технології другого (магістерського) рівня вищої освіти, професор Валерій СУКМАНОВ, керівник студентського наукового гуртка кафедри харових технології доцент Галина ДУБОВА та Віктор ЮХНО, куратор академічної групи магістрантів спеціальності Харчові технології.
На круглому столі було обговорено практичні кроки магістрів, спрямовані на поєднання теоретичних знань, які вони отримали при вивченні у першому семестрі таких дисциплін, як «Методологія наукових досліджень та «Організація та планування експериментів» з реальними науковими дослідженнями, які у подальшому будуть втілені у подані патенти, статті та тези на конференції, тематику курсових проектів з дисципліни «Інноваційні технології харчових виробництв» та «Моделювання та оптимізація харчових систем та технологій», кваліфікаційні роботи. Основними аспектами розмови були наступні пункти: обрання напряму та керівника досліджень, особливості проведення наукових досліджень в галузі харчових технологій, зв’язок обраних напрямів досліджень з базами майбутні науково-дослідної та переддипломної практик магістрів.
Керівник студентського наукового гуртка кафедри харових технології доцент Галина ДУБОВА розповіла про технічну базу кафедри для проведення пошукових дослідів, про необхідність своєчасного аналізу обраної теми досліджень та допомогу викладачів кафедри в цьому. Учасникам круглого столу були продемонстровані матеріали щодо роботи магістрів минулих випусків у науковому гуртку, які розміщені на сайті кафедри у відповідній вкладці. Галина ДУБОВА розповіла про особливості проведення дегустації виробів за темою наукових досліджень, розробці рецептур та технологій інноваційних продуктів.
Захід пройшов в діалозі між викладачами та здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня. Запитання стосувались формулювання наукової новизни, актуальності досліджень, можливостей наукового гуртка при встановленні закономірностей процесів, статистичної обробки, кількості повторностей дослідів та ін. Вважаємо, що висновком до роботи круглого столу є зазначення його користі для магістрантів в дослідженнях за темою кваліфікаційної роботи.