Вивчення освітньої обов’язкової компоненти «Контроль якості та безпечності харчових продуктів»

Підходить до завершення вивчення обов’язкової ОК «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» здобувачами 4 курсу та 2 курсу скороченого терміну навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології під керівництвом доцента кафедри харчових технологій Алли КАЙНАШ.

Здобувачі з цікавістю брали участь у проведенні лабораторних робіт, зокрема на теми «Визначення критеріїв ідентифікації та ознак фальсифікації молочних продуктів» та «Контроль якості плодоовочевих консервів та консервів фруктових для дитячого харчування», на яких встановлювали критерії ідентифікації молочних продуктів на прикладі вершкового масла і фруктового пюре для дитячого харчування згідно нормативної документації; оволодівали методиками визначення фальсифікації вершкового масла; опановували методики визначення основних фізико-хімічних показників фруктового пюре для дитячого харчування та проводили контроль якості плодоовочевих консервів та консервів фруктових для дитячого харчування».

На лабораторних роботах здобувачі вищої освіти отримали базові навички проведення експериментальних наукових досліджень, що виконуються індивідуально та у складі групи, а також навчилися визначати відповідність показників якості готової продукції нормативним вимогам за допомогою сучасних методів контролю.

Відео 1; Відео 2