Виїзне заняття на Зіньківську філію ТДВ "УКРОЛІЯПРОДУКТ"

Одним із основних напрямків при підготовці  здобувачів вищої освіти технічного спрямування є практикоорієнтоване навчання, тому  досвід проведення лабораторних та практичних занять на базі переробних підприємств вже став доброю традицією. Одним із провідних підприємств  Полтавщини з виробництва соняшникової органічної олії є "УКРОЛІЯОРГАНІКА".

Нещодавно завідувач кафедри харчових технологій Ніна Будник, викладачі факультету технологій тваринництва та продовольства Ольга Бараболя, Алла Кайнаш, Альона Сябро, завідувач лабораторії Іван Головацький та здобувачі вищої освіти  першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології та другого (магістерського) рівня вищої освіти ОНП "Технології зберігання, переробки зерна та аграрний бізнес" відвідали Зіньківську філію ТДВ "УКРОЛІЯПРОДУКТ".

На підприємстві гостей зустріли головний технолог - Владислав Калембет, директор з операційної діяльності - Максим Кравцов.

«УКРОЛІЯОРГАНІК» — це сучасний високотехнологічний виробничий комплекс, що спеціалізується на переробці виключно органічної сировини. Завод оснащений сучасним обладнанням українського та іноземного виробництва. На підприємстві впроваджені системи контролю якості та безпечності виробництва.

Головний технолог розповів про історію підприємства, особливості виробництва органічної соняшникової олії, навів основні характеристики сучасного обладнання, встановленого на підприємстві та розповів про інноваційні технології переробки зерна.

Також було продемонстровано повний цикл переробки олії соняшникової, проведена екскурсія по виробничих цехах та ділянках.

Студенти мали можливість ознайомитися та власноруч провести дослідження якісних показників органічної олії в сучасній випробувальній лабораторії підприємства, навчилися визначати вміст жиру, перекисне та кислотне число органічних олій. В залі засідань здобувачі задавали очільникам підприємства питання стосовно виробництва, виробничих практик та працевлаштування.

На підприємстві студентів нагодували смачним обідом власної їдальні.

Виїзне заняття пройшло в дружній, затишній атмосфері за що висловлюємо щиру вдячність керівництву підприємства.