Якість надання освітніх послуг під час вивчення міжфакультетської дисципліни «Основи дегустації харчових продуктів»

З метою визначення якості освітнього процесу у Полтавському державному аграрному університеті постійно проводять опитування здобувачів вищої освіти. В контексті якості надання освітніх послуг, також постійно працює завідувачка кафедри харчових технологій та гарант ОПП Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Ніна Будник, яка 05 грудня 2024 р. була присутня на практичному занятті на тему «Вивчення правил проведення дегустації пива, чаю, кави» з міжфакультетської навчальної дисципліни «Основи дегустацій харчових продуктів», викладач доцентка кафедри Алла Кайнаш.
 
На занятті студенти дізналися про правила дегустації пива, а саме, форму дегустаційних бокалів, температуру напою, правильність наливання в бокал для визначення пінистості та піностійкості, вчилися розрізняти відчуття солодкості та гіркоти пива. Захопливою була і дегустація чаю та кави, де студенти отримали практичні навички з приготування настоїв чаю й кави та оцінювання їх якості залежно від типу, виду, країни вирощування тощо.
 
За результатами відвідування практичного заняття Ніна БУДНИК зауважила, що заняття проведено на високому професійному рівні, його зміст повністю відповідає змісту освітньої компоненти та тематиці, що передбачена в робочій програмі дисципліни, здобувачі вищої освіти отримали практичні навички, шо стануть в нагоді у їх професійній діяльності.