30 листопада на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва проведено міжвузівський круглий стіл на тему «Біотехнології у виробництві і переробці продукції тваринництва». Організаторами заходу виступили кафедра біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Полтавського державного аграрного університету і кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі.
Засідання круглого столу відкрили доктор сільськогосподарських наук Світлана Усенко і кандидат сільськогосподарських наук Людмила Флока. Вони наголосили, що одним із ключових напрямів якісного технологічного розвитку в низці галузей аграрного виробництва є біотехнологія, що являє собою сукупність методів одержання біологічної продукції завдяки використанню певних технологічних, мікробіологічних і генно-інженерних методів. Із розвитком біотехнології пов’язують розв’язання глобальних проблем людства — ліквідацію нестачі продовольства, енергії, мінеральних ресурсів, поліпшення стану охорони здоров’я й якості навколишнього середовища.
Цікаві доповіді виголосили здобувачі вищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету Анастасія Мишун, Наталія Рошко, Михайло Тарасенко, Аліна Самовик, Світлана Даніленко, Інна Лещенко, Анна Титаренко та здобувачі вищої освіти за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія Полтавського університету економіки торгівлі Ілона Педюра, Наталія Островерха, Катерина Чопик.
Викладачі Лариса Кузьменко, Олена Мироненко, Богдан Шаферівський, Наталія Чижанська та Тетяна Карунна взяли активну участь в обговоренні доповідей і багатьох інших питань, що виникли під час дискусії.
Після завершення роботи круглого столу усім учасникам було вручено сертифікати.
Звичайно, біотехнологія не є панацеєю від усіх бід, проте з її допомогою можна розв’язати багато нагальних проблем.