ФОРМУВАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОЇ ОСВІТНЬОЇ ТРАЄКТОРІЇ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ СТУПЕНЯ МАГІСТР

8 листопада 2021 року фінішувала процедура вільного вибору навчальних дисциплін здобувачами вищої освіти ступеня магістра на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва. Своє право на вибір навчальних дисциплін на другий і третій семестр реалізували здобувачі вищої освіти за освітніми програмами Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та Харчові технології.
Вибору навчальних дисциплін передувало інформування студентів про терміни та особливості його здійснення, під час якого їм було запропоновано поєднання різних шляхів реалізації права на вибір навчальних дисциплін, прийнятих в Університеті (вибір з вибіркової частини освітньої програми, за якою навчається здобувач; вибір з іншої освітньої програми або реалізація права на академічну мобільність і вивчення вибіркових дисциплін в інших закладах вищої освіти). Перед початком вибору здобувачі вищої освіти мали можливість ознайомитись зі змістом вибіркових освітніх компонентів на сторінках спеціальностей сайту Університету, представленим у вигляді силабусів і презентацій.

Під час проходження процедури вибору навчальних дисциплін куратори  академічних груп Тетяна Кодак та Лариса Кузьменко надавали студентам інформаційно-організаційну підтримку.

Здобувачі вищої освіти здійснили індивідуальний вибір навчальних дисциплін в електронному кабінеті студента в АСУ (автоматичній системі управління) Університету.

Обрані студентами вибіркові навчальні дисципліни внесені до їхніх Індивідуальних навчальних планів і стали обов’язковими для вивчення.

Аналіз результатів вибору навчальних дисциплін показав, що здобувачі вищої освіти повною мірою скористалися правом на формування індивідуальної освітньої траєкторії. У підсумку п’ять студентів виявили бажання вивчати вибіркові освітні компоненти з іншої освітньої програми Університету, три студенти прийняли рішення скористатися правом на академічну мобільність і вивчати вибіркові дисципліни в інших закладах вищої освіти (міст Полтави та Києва).

На підставі результатів вибору здобувачів вищої освіти навчальних дисциплін було затверджено персональний склад академічних груп для вивчення вибіркових навчальних дисциплін.