16 листопада 2023 року кафедрою харчових технологій для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» було організовано гостьову лекцію-дискусію на тему: «Мікробіологічні дослідження сировини та харчових продуктів» з провідним лікарем-бактеріологом, в.о. завідувачем бактеріологічного відділу Регіональної державної лабораторії держспоживслужби в Полтавській області Наталією КРИШТАЛЬ.
До зустрічі доєднались студенти першого та третього курсів спеціальності 181 Харчові технології, оскільки тема лекції є надзвичайно актуальною для них як майбутніх технологів, а підготовка фахівців провадиться в рамках галузі знань 18 Виробництво та технології.
З вступним словом до учасників зустрічі звернувся доцент кафедри харчових технологій Віктор ЮХНО відмітивши, що проведення подібних заходів є особливо актуальним, оскільки потрібно максимально наблизити підготовку фахівців до вимог ринку праці та запропонувати роботодавцям кваліфікованих й перспективних працівників в майбутньому.
В ході лекції пані Наталія розповіла студентам про функції державної лабораторії та бактеріологічного відділу зокрема, законодавчою базою відділу, умовами праці та методами досліджень, принципам виділення різноманітних бактерій та їх ідентифікації, наголосила на значенні сучасного обладнання лабораторії при мікробіологічних дослідженнях. Навела приклади ідентифікації різних бактерій за культуральними та морфологічними особливостями. Лектор докладно охарактеризувала особливості проведення внутрішньо-лабораторного контролю у бактеріологічному відділі, розповіла про основні способи забезпечення достовірності результатів мікробіологічних випробувань. Із задоволенням відповідала на питання студентів.
Лекція-дискусія відбулася в творчій та дружній атмосфері, а представлена інформація зацікавила студентів, які відчули важливість і перспективність обраної професії.