Гостьова лекція на тему: «Використання сучасних інформаційно-статистичних методів дослідження в генетиці та селекції тварин»

23 травня 2024 року відбулася відкрита гостьова лекція професора Миколаївського національного аграрного університету, доктора біологічних наук Крамаренка Сергія Сергійовича на тему «Використання сучасних інформаційно-статистичних методів дослідження в генетиці та селекції тварин» для здобувачів третього (наукового) рівня вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та професорсько-викладацького складу факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ.


      

      

      

      

      

      

      

      

      

      

Пан Сергій змістовно розповів про основні напрями статистичного аналізу у тваринництві, а також навів результати обробки власних досліджень, чим підтвердив їх ефективність у селекції тварин. Він також звернув увагу на використання класичних методів перевірки статистичної перевірки гіпотези щодо прогнозування статі новонародженого теляти на підставі промірів тілобудови та живої маси первісток, якості м’яса та кількості відкладеного жиру залежно від поведінки тварин, проблемних отелень при аналізі екстер’єрних особливостей.

Після завершення лекції слухачі мали змогу поставити запитання лектору. Жваво обговорювалися вимоги до статистичної обробки результатів, які планується публікувати у фахових наукових журналах і в виданнях, що індексуються Web of science та Scopus.