Здобувачі вищої освіти освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва 12 лютого 2025 року долучились до гостьової лекції на тему «Вплив технологічних факторів на ефективність бізнесу», яка була проведена головним технологом з тваринництва Агропромислового холдингу «Астарта-Київ» Людмилою БІЛОКІНЬ. Пані Людмила коротко представила діяльність агропромхолдингу, особливу увагу акцентувавши на галузі тваринництва, оскільки Астарта є найбільшим промисловим виробником молока і України. 96 % виробленого молока відповідає вимогам ґатунку екстра відповідно до вимог державного стандарту на закупівельне молоко.
Ключовими елементами лекції для здобувачів вищої освіти були важливі складові успішного молочного бізнесу, а саме: добробут тварин, відтворення стада та довгострокова стратегія розвитку. Підвищення ефективності виробництва молока розглянули через призму організації оптимальної тривалості міжотельного періоду корів, забезпечення високої якості складників кормосумішей, насамперед, силосу, з метою зниження кормових затрат господарства, підбору машин та удосконалення процесів приготування кормів для потреб молочного скотарства, оптимізації технології випоювання телят та доцільності генетичного аналізу стада і його геномної оцінки.
Здобувачі вищої освіти активно долучились до обговорення проблемних питань за темою лекції і прийняли активну участь у дискусії. Дякуємо Людмилі Білокінь за цікаву змістовну лекцію щодо кращих технологічних рішень для підвищення ефективності молочного бізнесу у господарстві.