18 листопада 2022 року в рамках вивчення навчальної дисципліни «Мікробіологія сировини та харчових продуктів», яку викладає доцент кафедри харчових технологій, к.с-г.н. ЮХНО Віктор відбулася онлайн лекція для здобувачів вищої освіти ступеня бакалавр спеціальності 181 Харчові технології зі стейколдером, в.о. директора Регіональної державної лабораторії держспоживслужби в Полтавській області СЕМЕНКО Мариною. На зустрічі були присутні завідувач кафедрою Харчових технологій БУДНИК Ніна, доцент кафедри ХМЕЛЬНИЦЬКА Євгенія, також здобувачі вищої освіти 1-го, 3-го та 4-го курсів. Тема лекції: Мікробіологічні дослідження сировини та харчових продуктів.
Пані Марина розпочала свою лекцію із короткого ознайомленням із Регіональної державної лабораторією, її основними завданнями та функціями, ознайомила з відділами, які є в лабораторії та детально зупинилася на функціях бактеріологічного відділу. Основну увагу приділила законодавчій базі відділу, методикам бактеріологічного дослідження сировини та харчових продуктів, принципам виділення різноманітних бактерій та їх ідентифікації, наголошувала на значенні сучасного обладнання лабораторії при мікробіологічних дослідженнях. Навела приклади ідентифікації бактерій. Лектор докладно охарактеризувала особливості проведення внутрішньолабораторного контролю у бактеріологічному відділі, розповіла про основні способи забезпечення достовірності результатів мікробіологічних випробувань. Із задоволенням відповідала на питання студентів та викладачів. Зустріч пройшла в дружній теплій атмосфері.