Міжнародне підвищення кваліфікації викладачів факультету технологій тваринництва та продовольства

З 01 липня по 09 липня 2024 року науково – педагогічні працівники факультету Технологій тваринництва та продовольства, а саме кафедри біології продуктивності тварин Марія ІЛЬЧЕНКО та кафедри технології виробництва продукції тваринництва Оксана КРАВЧЕНКО пройшли навчання в Університеті Нюртінген-Гайслінген (Німеччина) в рамках академічної мобільності, з метою забезпечення розвитку навчального потенціалу відповідно до спільного проєкту 101083023 — SULAWE — ERASMUS-EDU-2022-CBHE „Стале тваринництво та добробут тварин“  відповідно до модулю 3 «Цифровізація тваринництва».

   

Учасниками навчання також були науково-педагогічні працівники від Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, члени асоціації виробників молока та асоціації «Свинарі України», української корпорації «Тваринпром», а також Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти.

   

   

   

Під час проходження навчальної програми були розглянуті питання щодо підходів до продовження освіти (LLL підходи).

Члени делегації прийняли участь у діловій грі «Підходи до навчання впродовж життя». Відвідали ферму з розведення великої рогатої худоби, де ознайомилися з умовами утримання, годівлі тварин, методами контролю за станом їх здоров’я, мікрокліматом у виробничих приміщеннях, доїнням корів. Ознайомилися з роботою державного центру з розведення свиней (LSZ) та ферми з сімейного типу з розведення курей «TREIBER - HOF», а також LEL State Institute for Agricultural, Food and Rural Areas.

   

   

   

В рамках програми стажування мали змогу побачити Німецький музей сільського господарства та відвідати Гогенгеймський  університет у м. Штудгард (найстаріший у Німеччині).

По закінченню навчання учасники обмінялися думками про вищу освіту та навчання протягом життя, групову роботу по опису й наповненню матеріалами модулю 3 «Цифровізація тваринництва» та обговорили напрями подальшої співпраці.