Провадження освітньої діяльності, особливо в закладах вищої освіти, вимагає постійного самовдосконалення, самоосвіти, підвищення професійних якостей науково-педагогічних працівників.
Викладачі кафедри харчових технологій постійно підвищують свій рівень професійної кваліфікації, завдяки проходженню певних видів стажувань, участі у вебінарах, круглих столах, тощо.
Так з 19 по 26 грудня 2022 року завідувач кафедри харчових технологій Ніна БУДНИК разом із доцентами кафедри Аллою КАЙНАШ, Галиною ДУБОВОЮ, Віктором ЮХНО та Євгенією ХМЕЛЬНИЦЬКОЮ брали участь у Міжнародному підвищенні кваліфікації наукових, науково-педагогічних працівників та працівників освітніх закладів на тему :«ВИКОРИСТАННЯ НЕФОРМАЛЬНОЇ ОСВІТИ У ПІДГОТОВЦІ БАКАЛАВРІВ ТА МАГІСТРІВ: ДОСВІД КРАЇН ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ТА УКРАЇНИ» (м.Люблін, Республіка Польща)
Мета проведення цього заходу - звернути увагу освітян на питання впровадження, розвитку та удосконалення процесів неформальної освіти при підготовці бакалаврів та магістрів у закладах вищої освіти України та актуальні аспекти Європейського досвіду використання неформальної світи в освітньому процесі.
Модераторами навчання виступили провідні фахівці ГО «Міжнародна фундація науковців та освітян» та Науково-дослідницького інституту Люблінського науково технічного парку (м.Люлін, Республіка Польща)
Під час підвищення кваліфікації були опрацьовані такі напрями як:
- Розуміння неформальної освіти в країнах Європейського союзу та Україні.
- Неформальна освіта підтвердження та визнання в країнах Європейського союзу та Україні.
- Особливості неформальної та іформальної освіта досвід країн ЄС та України.
- Неформальна освіта практичний досвід країн Європейського союзу та України.
Після проходження навчання всі учасники міжнародного підвищення кваліфікації отримали сертифікати та набули професійних компетентностей, зокрема, професійні та загальні навички набуття знань та умінь використання неформальної освіти в освітньому процесі.