Навчальна практика «Основи фахової діяльності» в ДП «ДГ ім. Декабристів ІПР НААН»

9 липня 2024 року здобувачі вищої освіти за освітньою програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва під час навчальної практики «Основи фахової діяльності» відвідали зразкове господарство мережі Національної академії аграрних наук України ДП «ДГ ім. Декабристів Інституту продовольчих ресурсів НААН України» Миргородського району Полтавської області.
У господарстві реалізовано стратегію з ефективного виробництва у тваринництві, якою передбачено перехід до інноваційних методів господарювання.
Головний лікар ветеринарної медицини господарства Сергій НАРІЖНИЙ ознайомив студентів з інноваційною моделлю розвитку галузі молочного скотарства.

   

   

   

   

   

  

   

   

У господарстві запроваджено роботизоване випоювання телят роботом-автонапувалкою PAULA; підгортання корму роботом-підгортачем BATLER GOLD; автоматичне визначення охоти в корів, хворих тварин та управління комфортом і годівлею за допомогою системи HEATIME.

На молочно-племінній фермі утримують корів айширської породи жирномолочного напряму продуктивності, невибагливої, витривалої до хвороб і прекрасно акліматизованої. У господарстві запроваджено різні способи утримання тварин ‒ прив’язне і безприв’язне. У новозбудованому молочному комплексі тварини утримуються безприв’язним способом. Для них передбачено кормовий стіл, корм підгортає робот-підгортач, який одночасно з основною функцією ще й підмащує його концентратом. Установлені поїлки з підігрівом, що унеможливлює замерзання води взимку. У приміщенні є новітні щітки-чесалки, які, крім комфорту, забезпечують оптимальну гігієну в корівнику. Простора зала оснащена доїльною установкою типу «паралель», що дає можливість отримувати молоко екстракласу.
Нещодавно підприємство ввело в дію цех молочної продукції DEKA MILK. Цікавою для ПДАУ буде співпраця  з DEKA MILK у рамках обміну досвідом ефективного використання обладнання в експертному центрі «Milk Local Product». Саме тут виробляється широкий асортимент натуральних якісних молочних продуктів.
Дякуємо директору ДП «ДГ імені Декабристів» Володимиру ЦИБЕНКУ за участь в освітньому процесі підготовки бакалаврів зі спеціальності 204  Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та надану можливість студентам відпрацювати під час навчальної практики основні технології і технологічні процеси з виробництва та переробки продукції тваринництва.