Навчальна практика «Технологія переробки продукції тваринництва» в ДП «ДГ ім. Декабристів ІПР НААН» Миргородського району

9 липня 2024 року здобувачі вищої освіти ступеня бакалавра за освітньо-професійною програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва з метою формування фахових компетентностей і результатів навчання за темою «Технологія молочної галузі» навчальної практики «Технологія переробки продукції тваринництва» відвідали молокопереробний цех «DEKAMILK» ДП «ДГ ім. Декабристів Інституту продовольчих ресурсів НААН України» Миргородського району Полтавської області.

Переробкою молока, виробленого на власному молочному комплексі, підприємство займається з 2021 року. Маючи відносно невелику потужність переробки молока (1 т за добу), молочний цех забезпечує місцевих жителів та містян якісною натуральною молочною продукцією. В асортименті підприємства популярні серед населення види незбираномолочної продукції, різні види сирів і вершкове масло.

Студенти вивчили призначення, будову та принцип роботи технологічного обладнання для переробки молока, фасування й упакування готової продукції, параметри технологічних процесів під час виробництва різних молочних продуктів.

Головний лікар ветеринарної медицини господарства Сергій НАРІЖНИЙ ознайомив практикантів з основними критичними точками виробничого процесу переробки молока, організованого з дотриманням принципів системи управління якістю продукції HACCP, наголосив на важливості дотримання правил гігієни та санітарії на харчовому підприємстві.

   

   

   

Дякуємо директору ДП «ДГ імені Декабристів» Володимиру ЦИБЕНКУ за участь в освітньому процесі підготовки бакалаврів зі спеціальності 204  Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та надану можливість студентам відпрацювати під час навчальної практики технологічні процеси теплової і механічної обробки молока, виробництва питного молока і вершків, кисломолочного, розсільного та м’якого сирів, кисломолочних напоїв, сметани й вершкового масла в умовах підприємства.