Обговорення ОК «Технологія продуктів забою»

Під час візиту на факультет технологій тваринництва та продовольства Полтавського державного аграрного університету для зустрічі із студентами, доктор сільськогосподарських наук Ірина Баньковська зустрілась з доцентом кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького Оксаною Фесенко.

Предметом зустрічі стало обговорення освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва першого рівня вищої освіти у напрямку її удосконалення. На думку Ірини Баньковської, освітню компоненту «Технологія продуктів забою» слід перенести із вибіркової до обов’язкової частини освітньої програми, оскільки вивчення цієї дисципліни значно покращує практичну підготовку технологів з питань вирощування худоби всіх видів до оптимальних вагових і відгодівельних кондицій як високоякісної сировини для підприємств м’ясної промисловості, характеристики основних властивостей м’яса та інших продуктів забою тварин і факторів, що впливають на формування цих показників, переробки худоби та продуктів забою з ефективним виготовленням м’ясної продукції високої якості.