ПДАУ розширює співпрацю з Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області

5  липня в рамках відкриття нової освітньо-професійної програми Водні біоресурси та аквакультура (спеціальність 207) делегація Полтавського державного аграрного університету на чолі з проректором з науково-педагогічної, наукової роботи Олегом Горбом відвідала Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області, що в місті Кременчук, а також РПП ТК «Полтаварибгосп» і «Рибний переробний цех» у селищі Градизьк.

Рибна промисловість Кременчуцького району має давню історію. Риболовля та переробка риби були важливими для жителів регіону протягом століть.

Сьогодні у Кременчуцькому районі діє ряд рибних підприємств, які займаються виловом, переробкою, продажем риби та її постачанням на місцеві ринки та в торговельні мережі.

Представників ПДАУ зустрів заступник начальника Управління, начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Анатолій Лукіянчук, який супроводжував гостей упродовж візиту.

Спочатку гості відвідали РПП ТК «Полтаварибгосп», де науковий співробітник відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства Національної академії аграрних наук України Максим Максименко розповів про особливості вилову риби, методи досліджень якісних і кількісних параметрів промислових уловів водних біоресурсів. Команда ПДАУ дізналася про методи оцінки стану популяцій риб, особливості роботи в літній період і в разі відключення електропостачання.

Представники ПДАУ побачили процес масових промірів риби, дізналися про методи вимірювання промислової довжини та особливості вимірювання під час малькової зйомки. Максим Максименко також розповів про важливість показника «вилов на зусилля», який дає уявлення про продуктивність риболовлі.

Потім гості відвідали відкритий лише рік тому рибний переробний цех, де представниця підприємства Наталія Чіп ознайомила  їх з історією його створення та розвитку, процесом приймання, сортування, обробки та переробки риби, процедурами сушіння та копчення риби. Попри складний час підприємство успішно розвивається та активно допомагає Збройним силам України.

На завершення візиту делегація ПДАУ відвідала Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області, де начальниця Управління Оксана Кулинич вручила посвідчення громадських інспекторів рибоохоронного патруля

• завідувачу кафедри технології виробництва продукції тваринництва Анатолію Поліщуку;

• директору навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Миколі Мареничу;

• декану факультету ветеринарної медицини Сергію Кулиничу.

Адміністрація ПДАУ висловлює подяку начальниці Управління Оксані Кулинич, заступнику начальника Управління Анатолію Лукіянчуку, науковому співробітнику відділу вивчення біоресурсів водосховищ Максиму Максименку та представниці рибного переробного цеху Наталії Чіп за гостинність і цінні знання, які здобули представники Університету під час поїздки.

Відкриття нової спеціальності 207 Водні біоресурси та аквакультура в Полтавському державному аграрному університеті, співпраця з Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Полтавській області та рибна промисловість Полтавської області відкривають нові можливості для підготовки висококваліфікованих фахівців з аквакультури та рибного господарства, проведення наукових досліджень у цій галузі та ефективного розвитку рибної галузі Полтавської області.

ПДАУ запрошує всіх охочих здобути якісну освіту та стати фахівцем у галузі раціонального використання, охорони і відтворення водних біоресурсів та аквакультури.