Науково-педагогічні працівники кафедри харчових технологій постійно професійно розвиваються з користю та задоволенням для себе.
Так, з 21 жовтня по 21 листопада 2023 року в рамках проекту Еразмус+ «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» Ніна БУДНИК, Алла КАЙНАШ, Євгенія ХМЕЛЬНИЦЬКА та Віктор ЮХНО, вдосконалювали власні компетенції щодо розробки, впровадження та застосування постійнодіючих процедур, заснованих на принципах НАССР з метою ефективної допомоги здобувачам вищої освіти розширити їхні вміння та навички в управлінні безпечністю харчових продуктів. Курс по підвищенню кваліфікації становив 120 годин, з яких 14 годин пройшли в режимі онлайн-занять, а інші - у режимі самостійної роботи при опрацюванні дистанційного курсу.
Під час онлайн навчання, яке, зокрема, проводили Аліна ТКАЧЕНКО, керівниця проєкту та науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР», доцентка кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Полтавського університету економіки і торгівлі, директорка інституту бізнесу та сучасних технологій; Наталія КАТЕРИНЧУК, викладачка проєкту, головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, сертифікований аудитор - Certificate of Successful Completion-Food Safety Management Systems Auditor/Lead Auditor Training Course (Based on ISO 22000:2005 Standard), розглядалися кращі європейські практики щодо впровадження системи НАССР; питання реформування законодавства про безпеку харчових продуктів в рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна - Європейський Союз; специфікації (вимоги) до сировини та контроль за постачальниками; особливості опису сировини та готової продукції, блок-схеми технологічних процесів виробництва; аналізу небезпечних факторів; визначення критичних контрольних точок (ККТ) та багато інших.
За результатами тестування викладачі отримали сертифікати про успішне навчання.