Поглиблення знань студентів про заготівлю, зберігання та контроль якості кормів під час навчальної практики

04 липня 2024 року здобувачі вищої освіти освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва відвідали Ботанічний сад Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка для ознайомлення з флорою лучних трав при заготівлі кормів, тропічними та субтропічними рослинами, а особливо з біоіндикаційними властивостями флори та використанням різних представників рослин як біоіндикаторів. Завідувачка навчальної лабораторії факультету природничих наук та менеджменту ПНПУ імені В.Г. Короленка Антоніна Степанівна Дзюбаненко ознайомила з основними представниками злакових та бобових лучних рослин та їх кормовими якостями та наголосила на  значенні однорічних та багаторічних трав в годівлі сільськогосподарських тварин.

   

   

Під час навчальної практики акцентувала увагу на використанні кормів рослинного походження, хімічному складу і поживності які залежать від кліматичних і ґрунтових умов, виду та сорту рослин, агротехніки вирощування, строків збирання (фаза вегетації), технології заготівлі, тривалості та умов зберігання, підготовки до згодовування.

   

Здобувачі вищої освіти також із великим інтересом відвідали оранжерею, в якій зібрана колекція тропічних і субтропічних рослин Африки та Південої Америки.

Колектив кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О.В. Квасницького дякує співробітникам Ботанічного саду ПНПУ ім. В. Г. Короленка за цікаву та пізнавальну екскурсію!