Студенти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, разом з викладачем навчальної дисципліни «Конярство» Віктором Слиньком, 20 березня взяли участь у практичному занятті на тему «Ортопедична розчистка та підковування коней». Коваль Андрій Моргун під керівництвом модератора Олега Кривенка продемонстрував техніку правильної розчистки та підковування коней.
Студенти ознайомитися з видами підков; інструментами для підковування коней та їх призначенням; правилами поводження з конем під час підковування та огляду тварини перед підковуванням.
Мали змогу спостерігати за процесом оброблення копит, підбору та встановлення підков, а також дізнатися про особливості роботи з різними типами коней.
Результатом проведеного заняття стало набуття навичок з розковування, розчищення копит і засвоєння правил та техніки припасування, прикріплення підкови.
Висловлюємо вдячність організаторам і фахівцям за цікаве практичне заняття.