У рамках міжнародної співпраці та запозичення зарубіжного досвіду організації навчальних занять 30 листопада асоційована професорка, фахівчиня із зовнішнього співробітництва з питань якості продуктів харчування, координаторка дослідницьких шкіл «Фокус на продуктах харчування і біоматеріалах» і «LiFT» («Технології майбутнього для виробництва продуктів харчування») Галія Замарацька провела заняття зі здобувачами вищої освіти за спеціальністю 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.
На практичному занятті з Інноваційних технологій виробництва продукції тваринництва було обговорено альтернативні методи подолання специфічного запаху мʼяса кнурів. Заняття проведено з використанням індивідуально-групових методів навчання, що викликало у студентів жвавий інтерес, вони ділились особистими поглядами на проблему і пропонували шляхи її розв’язання. Кожен студент мав змогу представити свій інноваційний науковий проєкт, а комісія з викладачів — провести експертизу запропонованих проєктів та обрати переможця.
Проведення подібних форматів занять сприяє вдосконаленню системи професійних знань викладачів і студентів та належному формуванню компетентностей з освітньої компоненти з урахуванням сучасних зарубіжних підходів організації освітньої діяльності. Після закінчення заняття професорка Галія Замарацька разом із гарантами ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва освітніх рівнів бакалавра та магістра Ларисою Кузьменко і Світланою Усенко обговорила особливості цих освітніх програм, а також подальшу співпрацю щодо впровадження позитивних практик, які використовуються в зарубіжних закладах освіти.