Проведення лекцій для студентів магістерського рівня в рамках курсу «Animal Food Science» Шведського університету сільськогосподарських наук (SLU)

Професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва  Оксана Кравченко прийняла участь у проведенні лекцій для студентів магістерського рівня  в рамках курсу «Animal Food Science» Шведського університету сільськогосподарських наук (SLU). 

   

   

Програма курсу складається з 15 кредитів та включає 2 модулі – «Dairy science and technology» і «Meat science and fish quality».  Програма курсу цікава тим, що для проведення лекцій запрошуються провідні фахівці з SLU і інших установ і організацій Швеції, практики з успішних та відомих господарств. Загалом у викладанні курсу було задіяно 22 лектора (14 – зі SLU). Курс тривав з 20 березня по 31 травня 2024 року (11 тижнів). Окрім лекцій та лабораторних робіт були здійснено виїзні заняття на харчові підприємства. Наприкінці кожного модуля були проведені заключні семінари, на яких студенти, розділившись на групи, презентували власне бачення та проведений аналіз запропонованих статей з провідних наукових джерел світу.  Кожен модуль закінчувався написанням письмового екзамену.

В рамках цього курсу Оксаною Кравченко було прочитано лекції «Comparison of fish and mammals muscle», «Poultry meat», «Fish quality and shellfish products», «Egg and egg product quality».