Науково-дослідну виробничу практику здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 181 Харчові технології проходили у Міжкафедральній науково-дослідній лабораторії «Субкритичні технології у харчових виробництвах» Полтавського державного аграрного університету та у виробничих умовах на ПрАТ «Фірма «Полтавпиво» і ПрАТ «Кременчукм’ясо». Магістри мали можливість набути компетентності, що необхідні для подальшої професійної діяльності та практичного досвіду.
Студентки Ліхоліп І.А. та Тюркіна О.А. під час проходження практики в Міжкафедральній науково-дослідній лабораторії, ознайомилися з організацією робіт в лабораторії із аналізу та досліджень сировини й харчових продуктів. Магістр Майборода І.В., зокрема, детально вивчив методику отримання екстрактів субкритичною водою із нетрадиційної рослинної сировини.
Студент Мірошніков В.О. вже більше двох років працює на ПрАТ «Фірма «Полтавпиво», тому під час проходження науково-дослідної практики мав можливість набути навички аналізу своєї праці, застосовувати різні методи проведення наукових досліджень у галузі виробництва пива й безалкогольних напоїв та критично оцінити їх результати.
На ПрАТ «Кременчукм’ясо», де проходила практику магістерка Задорожна Н.О., є усі структурні підрозділи, напрям діяльності яких відповідає спеціальності Харчові технології, на якій вона навчається. Задорожна Наталія отримала досвід самостійного дослідження актуальної наукової проблеми - інноваційних технологій м’ясних продуктів та формування навичок аналізу нормативної документації, розробленої на підприємстві щодо їх відповідності сучасним європейським вимогам, опрацювання технологічних інструкцій, технічних умов та ін.
Результати захисту звітів по науково-дослідній практиці здобувачами СВО Магістр спеціальності Харчові технології підтверджують високий рівень теоретичних знань та отриманих практичних навичок.