4 квітня 2024 року розпочався навчальний курс «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів» створений у рамках реалізації Проекту “Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD) Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP.
Під час курсу слухачі матимуть змогу отримати як теоретичні знання, так і практичні навички з технології виробництва кисломолочних напоїв, кисломолочного сиру, сметани, м’яких сирів та напівтвердих сирів, контролю якості сировини, напівфабрикатів і готової продукції. Ознайомляться з технологічним обладнання для виробництва кисломолочних продуктів та сирів на прикладі експертного центру “Milk Local Product”, навчаться робити технологічні розрахунки під час виробництва кисломолочних продуктів та сирів, а також ознайомляться з механізм формування та забезпечення ефективного функціонування кластерів за участю підприємств молочної промисловості.