Вивчення вибіркових навчальних дисциплін є одним із напрямів формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти. Власне процедурі вибору передує етап інформування здобувачів вищої освіти про терміни і особливості здійснення вибору начальних дисциплін на наступний навчальний рік, що особливо актуальним є для студентів-першокурсників. З цією метою 6 березня 2024 року відбулася зустріч начальника навчального відділу Андрія ДОРОШЕНКА із здобувачами вищої освіти 1 курсу освітніх програм Харчові технології, Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та Готельно-ресторанна справа на факультеті Технологій тваринництва та продовольства.
Пан Андрій поінформував присутніх про особливості формування вибіркової частини Індивідуального плану здобувача вищої освіти, продемонстрував процедуру обрання міжфакультетських, факультетських й фахових вибіркових навчальних дисциплін окремих освітніх програм у кабінеті студента та сторінки сайту університету, на яких можна ознайомитися з силабусами навчальних дисциплін, нормативними й інструктивним матеріалами щодо забезпечення права на вибір освітніх компонентів. Також додав про можливість опанування вибіркових навчальних дисциплін з інших освітніх програм університету та участі здобувачів вищої освіти у програмах академічної мобільності.