21.11.2023 р. викладачі кафедри харчових технологій відвідали відкриту лекцію Антоніни Ратушенко завідувачки кафедри технології харчування Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Лекція була присвячена технології кондитерських та борошняних виробів, викликала зацікавленість у відвідувачів. Борошняні кондитерські вироби мають велике значення у харчуванні людини. Під час лекції були проаналізовані питання стосовно асортименту і класифікації борошняних кондитерських виробів, особливостей приготування тіста, його фізико-хімічних властивостей, технології приготування оздоблювальних напівфабрикатів, десертів, відповідного обладнання та багато інших родзинок технології виробництва борошняних кондитерських виробів.
Матеріал лекції був корисним як для викладання дисциплін за ОПП Харчові технології, так і для ОПП Готельно-ресторанна справа. Слід зазначити високій рівень володіння матеріалом лектора, активність здобувачів вищої освіти, які доповнювали лекційний матеріал навичками з практичного досвіду. Викладачі кафедри харчових технологій ПДАУ вдячні за надану можливість участі у відкритій лекції.