Упродовж 3–7 липня 2023 року під час навчальної практики у здобувачів вищої освіти ступеня бакалавра за освітньою програмою ТВППТ була проведена літня онлайн-школа на тему «Introduction to human nutrition» («Ознайомлення з харчуванням людини»).
Лекторка — асоційована професорка Шведського університету сільськогосподарських наук (м. Уппсала), фахівчиня із зовнішнього співробітництва з питань якості продуктів харчування, координаторка дослідницьких шкіл «Фокус на продуктах харчування і біоматеріалах» і «LiFT» («Технології майбутнього для виробництва продуктів харчування») Галія Замарацька
Тема онлайн-школи є досить актуальною, бо харчування неабияк впливає на здоров'я, тривалість і якість життя людини, її працездатність, фізичний і розумовий розвиток, самопочуття та настрій. Саме від кількості отриманих із їжі поживних речовин, вітамінів і мікроелементів залежить життєдіяльність і правильне функціонування організму людини.
Упродовж курсу студенти опанували такі теми:
- Важливість харчування.
- Міфи та правда про їжу та харчування. Сучасні тенденції.
- Основи обміну речовин та його регуляції.
- Енергетичний обмін.
- Жири в харчуванні людини.
- Білки в харчуванні людини.
- Вуглеводи в харчуванні людини.
- Порушення, пов'язані з вуглеводним обміном.
- Мінеральні речовини в харчуванні людини.
- Вітаміни в харчуванні людини.
- Метаболізм алкоголю.
Після закінчення курсу професорка Галіа Замарацька розповіла слухачам про дієтичні звички в Швеції та надала рекомендації щодо харчування у північних країнах.
Після виконання домашнього завдання та проходження тестового контролю знань студенти отримали сертифікати про закінчення онлайн-курсу «Introduction to human nutrition» обсягом 3 кредити ЄКТС.