Участь у онлайн-семінарі з презентації Каталогу надавачів дорадчих та консультаційних послуг у сироварінні

19 червня 2024 року викладачі кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Ласиса Кузьменко і Світлана Усенко взяли участь у онлайн-семінарі, на якому було презентовано "Каталог надавачів дорадчих та консультаційних послуг у сироварінні". Семінар організовано Національною асоціацією сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ), яка продовжує роботу над розширенням Каталогу надавачів консультаційних/дорадчих послуг у молочному секторі. Каталог доповнено новим розділом: «Надавачі дорадчих та консультаційних послуг у сироварінні: демонстраційні сироварні, школи сироваріння, навчальні центри з виробництва, розвитку торгівлі та просування продукції».

   

   

   

Під час семінару слухачі ознайомились з надавачами послуг – фізичними та юридичними особами, які є корисними для розвитку та підвищення ефективності власної справи: фермерами-сироварами, школами сироваріння, навчальними та науковими центрами, чия діяльність пов’язана із переробкою молока, постачальниками обладнання та матеріалів для сироваріння тощо.

Семінар був корисним у плані пошуку нових форм співпраці для експертного центру ПДАУ «Milk Local Product», який створено у межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+.