17 листопада 2020 року викладачі кафедри харчових технологій Сукманов В. О. та Будник Н. В. взяли активну участь у Міжнародній спеціалізованій науково-практичній онлайн-конференції «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», організатором якої став Національний університет харчових технологій (НУХТ), а її учасниками – представники наукової спільноти та хлібопекарської галузі харчової промисловості: Ковбаса Володимир Миколайович, д. т. н., професор, завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ; Васильченко Олександр Миколайович, генеральний директор, голова Ради Об’єднання «Укрхлібпром»; Дробот Віра Іванівна, д. т. н.,професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів НУХТ,; Кіщак Юрій Петрович, к. с.-г. н., заступник директора «АССО Іnternational», ст. н. с., Адамчик Грета, доктор філософії, доцент кафедри загальних харчових технологій та харчування людини Жешувського університету (Польща); Іванісова Єва, доктор філософії, інженер кафедри технології та якості продукції рослинництва Словацького університету сільського господарства (м. Нітра, Словаччина); Кравченко Михайло Федорович, д. т. н., професор, завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торгівельно-економічного університету; Кристиян Магдалена, доктор наук, професор кафедри технології вуглеводів Сільськогосподарського університету (м. Краков, Польща); Лебеденко Тетяна Євгенівна, д. т. н., професор кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Одеської національної академії харчових технологій; Овсяннікова Людмила Олександрівна, головний редактор журналу «Пекарь@Кондитер» (Білорусь); Самохвалова Ольга Володимирівна, к. т. н., професор, завідувач кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів Харківського державного університету харчування і торгівлі; Сілагадзе Марія Олександрівна, д. т. н., заслужений професор, член Інженерної академії Грузії, член Академії аграрних наук Грузії та ін.
На конференції обговорювалися актуальні питання, нагальні проблеми і досягнення хлібопекарської галузі. Особливо цікавими були доповіді про використання нових заквасок, стартерів і підкислювачів у технології хлібобулочних виробів, розширення асортименту хлібобулочних виробів зниженої вологості шляхом нутріцевтичного коректування рецептури, збагачення хлібобулочних виробів рослинним білком тощо. Особливу зацікавленість і жваве обговорення з боку представників хлібопекарської промисловості викликала доповідь професора Сукманова В. О. на тему «Використання екстрактів лушпиння цибулі, отриманих екстрагуванням субкритичною водою, в технологіях макаронних та хлібобулочних виробів». Дудченко Ю.М. перший віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, директор ТОВ «Київхліб» президента зацікавився можливістю використання екстрактів, отриманих за допомогою субкритичної води у промислових умовах. Доповідачі обмінялися контактами для можливої подальшої співпраці.
Загалом конференція була цікава та інформативна в ній прийняло участь понад 80 науковців та представників хлібопекарської галузі, і наостанок учасники отримали сертифікати.