Завідувачка кафедри харчових технологій Ніна Будник, яка є провідним викладачем дисципліни «Технології органічних харчових продуктів», що викладається для здобувачів другого магістерського рівня вищої освіти систематично підвищує свій професійний рівень в рамках даної освітньої компоненти. Вона була керівником виробничої практики здобувачів вищої освіти Хворост Анни та Писанки Анастасії, які неодноразово проходили виробничу практику на Зіньківській та Диканській філії фірми Укролія, безпосередньо в цеху виробництва високоолеїнової органічної олії.
Одним із кроків професійного удосконалення стало навчання на тренінгу: «Використання унікальних технологій органічного землеробства та виробництва органічної харчової продукції». Завідувачка разом із викладачами кафедри харчових технологій та здобувачами вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» приймали активну участь у всіх видах робіт передбачених тренінгом. Захід організований ГО «Регіональний розвиток України» в межах програми міжнародної допомоги «EU4 Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою компанією Deutsche Gesellschaft fürInternationale Zusammenarbeit.
Мета програми – створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.
Спікеркою тренінгу була випускниця ПДАУ Оксана Жилинська. Програма тренінгу включала наступні питання: 1. Розвиток органічного землеробства в Україні. 2. Підтримка органічного сектору в Україні. 3. Сертифікація органічного землеробства та органічного виробництва.
4. Динаміка експорту органічної продукції та ряд інших важливих питань з виробництва та реалізації органічної продукції. У тренінгу брали участь власники підприємств з виробництва органічної продукції, представники закладів вищої освіти, члени ГО « Органічний рух України».