В Полтавській державній аграрній академії на факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва ліцензовано нову спеціальність 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології».
Термін навчання – 4 роки.
Ліцензійний обсяг – 50 осіб.
Рівень вищої освіти – бакалавр.
Кваліфікація – бакалавр з харчових технологій.
По закінченню навчання випускники можуть бути працевлаштовані для роботи на підприємствах харчової промисловості України з виробництва різних харчових продуктів з рослинної і тваринної сировини, тобто в таких галузях як молокопереробна, м’ясопереробна, олійно-жирова, борошномельно-круп’яна, цукрова, кондитерська, хлібопекарська, консервна, спиртова і в багатьох інших.
В харчовій промисловості України більше 40 галузей, з них 18 зосереджено у Полтавській області. Продукція, що виробляється харчовими підприємствами відноситься до товарів першої необхідності, а тому користується постійним попитом. Ринок продовольства характеризується значною ємністю, що робить харчову промисловість достатньо привабливою.
Крім працевлаштування за фахом, випускники мають право продовжувати наукову та/або професійну освіту на другому рівні вищої освіти «Магістр» з харчових технологій за спеціалізаціями відповідно до галузей харчової промисловості України.