Відбулося засідання круглого столу «Інноваційні технології годівлі тварин і технології кормів»

На факультеті технології виробництва і переробки продукції тваринництва Полтавського державного аграрного університету відбулося засідання круглого столу на тему «Інноваційні технології годівлі тварин і технології кормів» (організатор – кафедра годівлі та зоогігієни сільськогосподарських тварин) за участю здобувачів вищої освіти спеціальності Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, викладачів, представників виробництва та науковців.
Представники Edinstvo Group розповіли здобувачам вищої освіти про виробничі потужності компанії, цінності, здобутки у сфері кормовиробництва та функціональні можливості лінійки IN.
Edinstvo Group – лідер на ринку кормових рішень, продукції у сфері здоров’я тварин і біобезпеки, щороку він оперативно реагує на запити галузі, поповнюючи портфоліо. Як протидію викликам сьогодення фахівці RnD відділу компанії запропонували нову лінійку функціональних преміксів Inteligen Nutrishion. Бренд з’явився у 2019 році. Кожен продукт лінійки IN направлений на виконання певного технологічного завдання, наприклад: захист від теплового стресу, переохолодження, затяжного опоросу, низької молочності тощо. Використання цієї продукції технологами дозволяє створити на кожному виробництві галузі розумну систему сучасної годівлі без застосування гормонів та антибіотиків.

Науковий консультант ТОВ «АБМ-Трейд», що працює під гаслом «Рецепти здорової ферми», Олексій Держговський розповів про основні принципи роботи товариства: дбати про здоров’я тварин, генерувати нові знання та ресурси, задавати тренди у виробництві та впроваджувати інновації. ТОВ «АБМ-Трейд» займається виробництвом спеціальних продуктів (лікування і профілактика хвороб тварин) і кормів (корми, кормові добавки та кормові інгредієнти), надає консультативні послуги, а також послуги із дослідження якості кормів.

Провідний науковий співробітник лабораторії годівлі Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН Сергій Семенов під час доповіді акцентував увагу на ролі годівлі тварин у забезпеченні біобезпеки як однієї зі складових екологічної безпеки країни.

Зі змістовними доповідями також виступили професор кафедри годівлі та зоогігієни сільськогосподарських тварин Анатолій Поліщук, декан факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва Анатолій Шостя, здобувачка вищої освіти ступеня магістра Ангеліна Кіптіла.

   

Сучасна галузь годівлі генерує нові тренди у відповідь на технологічні, біологічні, соціальні виклики тваринництва, посилення тенденції на екологічне, якісне, безпечне виробництво продукції. Особливо важливо, щоб майбутні технологи розуміли ці аспекти та вміли протидіяти загрозам. Саме тому учасники засідання обговорювали актуальні питання годівлі тварин і технології кормів у контексті біологічної безпеки та екологізації виробництва продукції тваринництва, а також виробництва органічної продукції.

Під час зустрічі із представниками стейкхолдерів Мариною Солонар (компанія Edinstvo Group), Олексієм Держговським (компанія АБМ-Трейд), Сергієм Семеновим (Інститут свинарства і АПВ НААН), гарантами та робочими групами освітніх програм першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва було обговорено низку питань, що стосуються покращення рівня підготовки за цією освітньою програмою, а саме: можливості, які надають неформальна та інформальна освіта здобувачам вищої освіти, академічна доброчесність і способи її дотримання в освітньому процесі, студентоцентрований підхід при формуванні змісту освітньої програми, soft-skills і можливості їх набуття.