20 жовтня 2021 року на базі факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва відбулося офіційне відкриття експертного центру «Milk Local Product» у межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+. Відбувся тестовий запуск виробництва та здійснена перша варка сиру та йогурту.
На базі експертного центру будуть проводитися курси підвищення кваліфікації крафтових виробників та експертна оцінка крафтової продукції, а для здобувачів вищої освіти — тренінги, практичні заняття та наукові дослідження для написання кваліфікаційних робіт за спеціальностями 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 181 Харчові технології.
Під час відкриття експертного центру всі охочі мали змогу дегустувати виготовлену на встановленому обладнанні молочну продукцію — йогурти та м’які сири.