Відкриття оновленого Експертного центру Milk Local Product

15 листопада 2024 року у Полтавському державному аграрному університеті відбулося відкриття оновленого Експертного центру Milk Local Product, який був реалізований в рамках програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ та покликаний розвинути потенціал університету як складової частини агропромислових кластерів. Відтепер експертний центр функціонує в новому приміщенні, має простору аудиторію для проведення теоретичних і практичних занять та дегустацій.

Урочисте відкриття оновленого Експертного центру Milk Local Product відбулося за участі ректора університету Олександра Галича та заступника начальника Полтавської обласної військової адміністрації Антона Чубенка, які символічно перерізали стрічку, давши старт новому етапу розвитку молочної галузі в регіоні.

Презентувала центр декан факультету технологій тваринництва та продовольства Світлана УСЕНКО, яка підкреслила важливість цього проєкту для розвитку молочної галузі в регіоні. Також вона розповіла, що центр, обладнаний сучасним технологічним устаткуванням, дає змогу студентам і науковцям проводити дослідження, розробляти нові рецептури молочних продуктів і набувати практичні навички виробництва. Тут виготовляються різноманітні види сирів, йогурти та інші кисломолочні продукти за традиційними та авторськими рецептурами. Крім того, на базі центру розроблено і впроваджено навчальний курс «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів», що надає слухачам глибокі знання й практичні навички щодо виробництва молочних продуктів.

Керівниця центру Лариса КУЗЬМЕНКО та аспірантка Юлія КАРБАН ознайомили присутніх на відкритті із особливостями технологічних процесів виробництвам молочних продуктів  та запросили продегустувати продукцію, щоб упевнитись у її високому рівні якості та оригінальності смакових властивостей.

Цього разу при виготовленні молочних продуктів набували практичних навичок здобувачі вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології Анісімова Анна, Зволинський Артем, Туркіна Поліна, Мальцев Захар та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Вікторія Скриннік, Андрій Андрущенко.

   

Відкриття оновленого Експертного центру Milk Local Product – нові можливості для розвитку молочної галузі та аграрної освіти регіону.