25 лютого 2025 року відбулося виїзне заняття з навчальної дисципліни «Технологія зберігання і переробки зерна» здобувачів вищої освіти 2-го курсу СВО бакалавр освітньо-професійної програми Харчові технології спеціальності 181 Харчові технології на ТДВ «Диканський комбікормовий завод» компанії YEDNISТ’ GROUP(викладач Лариса Кузьменко).
Здобувачі вищої освіти знайомилися з структурою підприємства, відпрацювали сучасні методики дослідження якості сировини та готової продукції заводу в виробничо-технологічній та хімічній лабораторіях під керівництвом завідувача Пелих Алли Михайлівни. Усі лабораторії компанії працюють за ДСТУ ISO 10012:2005 «Система керування вимірюваннями. Вимоги до процесів вимірювання та вимірювального обладнання». Дослідження виконуються класичними арбітражними методами, так і експрес-методами. Під час заняття студенти відпрацювали методики відбору та підготовки проб зерна для досліджень, методики визначення засміченості зерна та зараженості шкідниками, натури зерна, ознайомилися з НІР методикою досліджень вологості, вмісту протеїну, жиру, клітковини й золи за допомогою інфрачервоного спектрометра BUCHI NIR Flex N 500.
Начальник виробництва Рябко Іван Володимирович провів екскурсію для студентів і викладачів по виробничих підрозділах заводу. Здобувачі вищої освіти на підприємстві успішно опанували процеси приймання й зберігання зернової і олійної сировини, ознайомились із технологією виробництва комбікормів.
Компанія дбає розвиток молодих спеціалістів та допомагає їм впевнено розпочати кар’єрний шлях. Керівниця відділу персоналу Олена Пелішенко розповіла здобувачам вищої освіти про діяльність підприємств компанії YEDNISТ’ GROUP та перспективи проходження практик та працевлаштування в них. Менеджер з розвитку та оцінювання персоналу Наталія Фесенко провела тренінг «Саморегуляція та первинна підтримка у кризових ситуаціях», поділилась актуальною практикою надання першої психологічної допомоги собі і оточуючим людям, якщо ті опинилась у зоні надзвичайної ситуації, що є досить актуальним на сьогоднішній день.