Засідання круглого столу «Шляхи впровадження та розвиток наукових розробок у промислових умовах»

23 травня 2022 р. кафедра харчових технологій провела щорічне засідання круглого столу «Шляхи впровадження та розвиток наукових розробок у промислових умовах», модератором заходу виступила доцентка кафедри Галина ДУБОВА. Метою круглого столу було як завжди обговорення результатів наукових робіт магістрів та бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології, які можуть бути впровадженні у виробництво. Цього року презентували свої роботи не лише студенти денної форми навчання, а й заочної.  Були представлені доповіді про актуальність використання інноваційних підходів у формуванні та пакуванні сосисок «Женевських» з метою покращення якісних показників та подовження термінів зберігання ковбасних виробів (ОМЕЛЬЯНЕНКО Л.), про розробку технології виробництва напоїв з підвищеним вмістом біологічно активних речовин (МІРОШНІКОВ В. та МАМЕТОВА Я.), про особливості виробництва фруктового содового хліба (СУРІКОВА А.), про виготовлення кексів з підвищеним вмістом мінеральних речовин (ХУДОЛІЙ А.) про розробку технології профілактичного морозива для спортсменів на основі сироваткового протеїну (ХВОРОСТ А.) та ін. Усі доповіді були  цікавими і змістовними, дискусії допомогли викладачам кафедри та учасникам круглого столу від студентства прийняти правильні рішення щодо впровадження розробок у промислове виробництво. Запропоновано більше уваги приділяти цільовій аудиторії, для якої виконані наукові розробки. Проведення круглого столу кафедри харчових технологій, як щорічний традиційний захід, дозволяє знайти вихід на промислове впровадження та практичну апробацію результатів науково-дослідних робіт здобувачів вищої освіти.