Здобувачі вищої освіти та викладачі факультету технологій тваринництва та продовольства відвідали виробничі підрозділи ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» Миргородського району

27 червня 2024 року здобувачі вищої освіти освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва під час виконання програми практичної складової навчального плану відвідали товариство з обмеженою відповідальністю «Агрофірма «ім. Довженка» Миргородського району Полтавської області. Це потужне підприємство з розвиненою галуззю тваринництва, а саме, молочного скотарства, яке входить до Агропромхолингу «Астарта-Київ».

Під керівництвом головного зоотехніка Людмили Шепітько, начальника відділу тваринництва Романа Матіїва та головного лікаря ветеринарної медицини Віталія Степанюка здобувачі вищої освіти і викладачі ознайомились з особливостями роботи окремих виробничих підрозділів підприємства.

   

На початку екскурсії Роман Матіїв провів невеликий екскурс в історію створення ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка», познайомив з основними етапами його становлення і розвитку, породним складом та продуктивними характеристиками стада великої рогатої худоби підприємства.

Про технологію заготівлі й зберігання кормів для потреб галузі тваринництва господарства, особливості їх підготовки до згодовування детально розповів начальник кормового центру Едуард Шевкуненко. Фітцентр забезпечує готовими кормосумішами всі тваринницькі комплекси агрофірми.

   

Далі здобувачі вищої освіти ознайомились з роботою комплексу у с. Хвощове по вирощуванню молодняка великої рогатої худоби з 5-ти денного віку. Особливу увагу Віталій Степанюк наголосив на важливості дотримання комплексу заходів під час вирощування телиць, що має забезпечити досягнення високої молочної продуктивності корів у майбутньому, а виробництво молока рентабельним.

Технологічні процеси виробництва молока відпрацювали під керівництвом Людмили Шепітько в умовах молочного комплексу в с. Гоголеве. Утримання корів, організація годівлі, водонапування, прибирання гною, доїння корів, формування мікроклімату в приміщенні, заходи для забезпечення добробуту тварин, первинна обробка молока – кожна ланка є важливою у забезпеченні виробництва високоякісної сировини для молокопереробних підприємств.

   

Дякуємо надійному стейкхолдеру  ТОВ «Агрофірма «ім. Довженка» за надану можливість здобувачам вищої освіти відпрацювати технологію заготівлі, зберігання кормів і підготовки їх до згодовування, технологію вирощування молодняку великої рогатої худоби та технологію виробництва і первинної обробки молока в умовах підприємства.