Здобувачі вищої освіти з метою реалізації програми навчальної практики відвідали Філію «Дібрівський кінний завод № 62» ДП «Конярство України»

20 червня 2024 року з метою реалізації програми навчальної практики здобувачі вищої освіти за освітньо-професійною програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва на чолі з Віктором Березницьким, Ларисою Кузьменко, Марією Ільченко та Альоною Сябро відвідали Філію «Дібрівський кінний завод № 62» ДП «Конярство України».
Ввідну екскурсію провела завідувачка музею Тетяна Копилова, яка розповіла про багаторічну історію Дібрівського кінного заводу № 62, котра розпочалася ще в 1888 році. Пані Тетяна наголосила на генеалогічній структурі наявного поголів’я коней і збереженні традиції ведення галузі конярства.
Продовжив екскурсію головний зоотехнік з конярства Аркадій Лабунець, який розповів про техніку безпеки при догляді за кіньми, технологію утримання та годівлі молодняку та конематок, а також наголосив на важливості організації групового та індивідуального заводського тренінгів коней. Цікаву доповідь підтримала конюх Тетяна Спиця, яка розповіла про специфіку утримання та догляду за жеребцями-плідниками на кінному заводі.

   

      

Протягом екскурсії студенти мали змогу долучитись до прекрасного –пригощаючи коней цукром.