Результатом співпраці Полтавського державного аграрного університету та Асоціації UCM-Italy «Середземноморський союз шеф-кухарів – Італія» стала можливість проходження літньої практики студентами Університету на різних підприємствах готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Італії. Взагалі цей діалог розпочався у зв’язку із відкриттям нової спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» кафедрою харчових технологій.⠀⠀⠀⠀
25 квітня 2023 року Анатолій Полосін, генеральний секретар Асоціації UCM-Italy, провів онлайн презентацію практики, під час якої він наголосив на перевагах практики в Італії залежно від місця її проходження, розповів про обов’язки практикантів, умови проживання, харчування та побуту. Також спікер звернув увагу на можливість вивчення італійської мови до початку проходження практики та отримання сертифіката після її проходження, який визначає набуту кваліфікацію практиканта. І наостанок Анатолій Полосін відповів на запитання студентів. Організатором зустрічі виступила кафедра харчових технологій факультету технології виробництва і переробки продукції ПДАУ.
До презентації долучилися здобувачі вищої освіти спеціальностей 181 «Харчові технології», 242 «Туризм і рекреація», 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», 035 «Філологія», 073 «Менеджмент». Також були присутні викладачі випускових кафедр вказаних спеціальностей. Зустріч пройшла в дружній невимушеній атмосфері. Студентів зацікавила можливість набути додаткові знання і досвід.