8 червня 2023 року на кафедру біології продуктивності тварин імені О. В. Квасницького завітала випускниця, а нині власниця сімейної екоферми європейського рівня «Бабині кози» Анна Бабіна.
На фермі розводять племінних кіз зааненської породи, виробляють різні види козиних сирів та розвивають зелений туризм. Щоб налагодити переробку козиного молока власники ферми зверталися по допомогу до швейцарської програми, яка надала сировара з багаторічним стажем. Саме він поділився секретами сироваріння та основними принципами роботи у цій сфері. Рецепти на екофермі авторські, орієнтовані на крафтовий унікальний продукт. Викладачі Світлана Усенко, Лариса Кузьменко, Олена Мироненко та Віктор Слинько, що входять до складу робочих груп з розроблення ОП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва І і ІІ рівнів вищої освіти, обговорили з Анною Бабіною важливість забезпечення комфорту тварин та отримання безпечної молочної продукції, а також поділилась досвідом створення умов для безперебійної роботи ферми під час війни. Анна Бабіна ознайомилась з освітніми програмами і акцентувала увагу на важливості включення в зміст навчальних дисциплін основних принципів добробуту тварин та розвитку крафтового виробництва продукції тваринництва.