Участь викладачів факультету технологій тваринництва та продовольства ПДАУ в бізнес-форумі «Зерно. Свині. М’ясо – 2023»

15 вересня 2023 року у м. Києві відбувся бізнес-форум «Зерно. Свині. М’ясо – 2023», який організували Асоціація "М'ясної галузі" спільно з Центром підвищення ефективності у тваринництві та Agro Marketing Agency.

У форумі взяли участь декан факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій ШОСТЯ і завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Світлана УСЕНКО.

Головною метою форуму було питання запобігання втратам прибутків у рослинництві через блокування експорту зернових і створення доданої вартості від реалізації міжгалузевої програми «Нове свинарство 2025».

Під час форуму було обговорено такі питання:

-         попередження АЧС як стимул розвитку свинарства;

-         роль влади та зусилля бізнесу у збільшенні обсягів виробництва та переробки свинини;

-         перспективні напрями експорту й розвитку ринку збуту м’ясної продукції.

Особливу увагу приділили питанням розвитку галузі свинарства в умовах війни та презентували програму "Нове свинарство 2025".

Під час дискусій обговорили експортні можливості для української м’ясної галузі, а також питання маркетингу продукції свинарства на світовому ринку. Активну участь у роботі форуму взяли Тарас Висоцький,  перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, а також Ольга Шевченко, яка тимчасово виконує обов’язки голови Держпродспоживслужби.

Відбулася спеціалізована виставка «Swine & Meat Industry Expo-2023», де було презентовано сучасні рішення стосовно виробництва кормів, утримання та вирощування свиней, мʼясоперероблення та торгівлі.

На конференції було сформовано спільну стратегію розвитку всього ланцюга «рослинництво – свинарство – м’ясна галузь».