Крафтові м‘які сири, вироблені в експертному центрі «Milk Local Product»

28 лютого 2024 року на виставці-ярмарку виробників аграрної продукції у ПДАУ було представлено крафтові м‘які сири, вироблені в експертному центрі «Milk Local Product», який створений в рамках реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+. Для виготовлення сирів керівником центру Ларисою Кузьменко та аспіранткою Юлією Карбан було перероблено 70 літрів коров‘ячого молока.
Гості ярмарку мали змогу продегустувати три види м’яких сирів - «Класичний» без добавок, «Прованський» з додаванням авторського набору спецій, «Томати та базилік».

   

В ході дегустації виявлено значну зацікавленість авторською технологією виготовлення м‘яких сирів, тому прийнято рішення підготувати навчальний курс з виробництва м‘яких сирів у домашніх умовах.