Навчальний курс «Інноваційне птахівництво: досвід МХП»

У рамках реалізації проєкту Еразмус+ напряму КА2: Співпраця між організаціями та установами, Розбудова потенціалу у сфері вищої освіти, “Стале тваринництво та добробут тварин” / “Sustainable Livestock Production and Animal Welfare” (Грантова угода № 101083023-SuLAWe) за організації Інноваційного сектору досконалості для навчання впродовж життя: стале птахівництво проведено навчальний курс на тему: «Інноваційне птахівництво: досвід МХП». Загальний обсяг навчального курсу – 1 кредит ЄКТС (30 годин).
У викладанні лекцій начального курсу були задіяні викладачі Полтавського державного університету Анатолій Шостя, Світлана Усенко, Лариса Кузьменко, Максим Петренко, Тетяна Браславець, а також спеціалісти ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» Петро Пахнюк, Світлана Боровик, Ірина Околіта, Руслан Д’яченко.

   

   

Впродовж курсу слухачами були опановані такі теми: організація промислового птахівництва за принципами сталості; технологія інкубації яєць батьківського стада курей; чинне законодавство з благополуччя тварин в Україні; технологія вирощування батьківського стада курей; біологічна безпека та гігієна кормів; технологія виробництва комбікормів; дотримання принципів благополуччя при вирощуванні курчат-бройлерів; технологія виробництва м’яса курчат-бройлерів; біогазові комплекси МХП: досвід впровадження та перспективи розвитку; взаємодія освіти і практики у системі підготовки кваліфікованих фахівців.

2 травня 2024 року слухачам, які успішно засвоїли матеріал навчального курсу вручено сертифікати про його закінчення за участі керівника навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Полтавського державного аграрного університету Юлії Вакуленко та керівника інноваційного сектору досконалості для навчання впродовж життя: стале птахівництво Світлани Усенко.

   

   

   

   

   

По завершенню курсу проведено анонімне опитування з метою оцінки якості навчального матеріалу. Усіх респондентів повністю задовольнив рівень проведення навчального курсу і вони порекомендували б його для вивчення зацікавленим сторонам.