Поїздка представників ПДАУ до Білоцерківської територіальної громади

14 червня представники ректорату Полтавського державного аграрного університету на чолі з ректором Олександр Галич здійснили продуктивну поїздку до Білоцерківської територіальної громади.
 
Спочатку делегація завітала до Білоцерківської агропромислової групи – одного з найуспішніших підприємств українського молочного ринку, яке протягом багатьох років забезпечує українців високоякісними харчовими продуктами. Команду ПДАУ зустріли голова ради директорів, член Наглядової ради ПДАУ Віктор Кордубан, генеральний директор підприємства Оксана Кордубан, їхній син Віктор і директор Роман Коваленко.
 
Сьогодні Білоцерківська агропромислова група – це сучасний агропромисловий комплекс замкнутого циклу, де на всіх етапах виробництва здійснюється суворий контроль за якістю, що дає змогу компанії посідати лідируючі позиції на вітчизняному ринку та експортувати свою продукцію у 70 країн світу.
 
ПДАУ та Білоцерківська агропромислова група підписали договір про співробітництво, метою якого є об’єднання зусиль сторін для реалізації програм академічної мобільності, розвитку освіти й науки в регіоні, науково-освітніх програм і проєктів, а також зміцнення їхньої матеріально-технічної бази. Університет зацікавлений у працевлаштуванні своїх випускників на сучасне підприємство, де вони зможуть здобути цінний досвід і реалізувати свої знання на практиці, а Білоцерківська агропромислова група зі свого боку готова надати студентам Університету та молодим фахівцям можливість пройти стажування та працевлаштуватися на її підприємстві.
 
Під час екскурсії представники ректорату ПДАУ ознайомилися з усіма етапами виробництва молочної продукції – від прийому й тестування сировини до випуску готової продукції. Гості з Університету побували у виробничому корпусі, де дізналися про всі тонкощі процесу переробки молока, а також на власні очі переконалися, що на підприємстві дотримуються санітарно-гігієнічних норм.
 
Важливою частиною візиту стало відвідування ферми, яка постачає молоко до Білоцерківської агропромислової групи, де представники ПДАУ ознайомилися з умовами утримання корів, процесом їх годівлі, технологіями їх доїння та ветеринарним обслуговуванням.
 
Віктор Кордубан поділився досвідом роботи ферми та розповів про те, які інноваційні технології використовуються для підвищення продуктивності та поліпшення якості молока.
 
Потім відбулася зустріч із Білоцерківським сільським головою Іваном Лещенком. Він ознайомив команду ПДАУ з пунктом первинної медико-санітарної допомоги, виконавчим комітетом сільської ради та ЦНАПом. Було обговорено питання розвитку соціальної інфраструктури, освіти, охорони здоров’я та туризму на території громади. Також Іван Васильович презентував стратегію розвитку громади, розповів про проєкти, які втілюються на її території.
 
На завершення візиту представники ПДАУ побували на сільськогосподарському підприємстві ТОВ «Білагро» й ознайомилися з його діяльністю. Директор компанії Юрій Кордубан розповів про те, які культури вирощують на підприємстві, яку сільськогосподарську техніку воно використовує та як її ремонтує. Члени делегації ПДАУ також дізналася про кількість робочих місць, які створює ТОВ «Білагро», та про умови праці на підприємстві.
 
Поїздка до Білоцерківської територіальної громади стала для представників ректорату Полтавського державного аграрного університету надзвичайно корисною та продуктивною і дала змогу:
• поглибити стратегічне партнерство з одним із лідерів агропромислового комплексу України;
• ознайомитись із сучасними технологіями виробництва молочної продукції;
• поглибити співпрацю з органами місцевої влади;
• розширити можливості для працевлаштування випускників ПДАУ.
Адміністрація Університету висловлює вдячність керівництву Білоцерківської агропромислової групи за щиру гостинність і теплий прийом і впевненість у тому, що співпраця між ПДАУ та ТОВ «Білагро» буде й надалі розвиватися, що стане значним спільним внеском у розвиток аграрної галузі України.