Проведено навчальний курс «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів»

4 квітня по 3 травня 2024 року у Полтавському державному аграрному університеті було проведено навчальний курс «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів», створений у рамках реалізації Проекту “Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD) Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP. Місцем проведення був експертний центр «Milk Local Produсt».

Програма курсу включала теми щодо вимог до якості молока-сировини для переробки, асортименту й класифікації кисломолочних продуктів та сирів, власне технологій їх виготовлення (включаючи продуктові розрахунки, технологічне обладнання), оцінки якості виготовленої продукції, економічного обґрунтування виробництва молочних продуктів та організації роботи цехів з переробки молока в цілому, а також ефективного функціонування кластерів за участю підприємств молочної промисловості.

    

У реалізації програми курсу прийняли участь викладачі: Олег Горб, Анатолій Шостя, Ілона Яснолоб, Лариса Кузьменко, Світлана Усенко, Юлія Карбан та Юлія Вакуленко. 

Слухачі навчального курсу отримали теоретичні знання і практичні навички щодо виготовлення сирів та кисломолочних продуктів.

      

       

      

      

      

По завершенню курсу керівник навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих Юлія Вакуленко, керівник експертного центру «Milk Local Product» Лариса Кузьменко та декан факультету технологій тваринництва та продовольства Анатолій Шостя вручили слухачам сертифікати про проходження курсу.