Презентація навчального курсу «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів» на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Туризм і рекреація в Україні у воєнний та повоєнний час»

28 червня 2024 року на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Туризм і рекреація в Україні у воєнний та повоєнний час», яку проводив ПДАУ під егідою Полтавської обласної військової адміністрації було презентовано діяльність  експертного центру «Milk Local Product», створеного у межах реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+.

Світланою Усенко і Ларисою Кузьменко було представлено доповідь    «Агротуризм у забезпеченні сталого розвитку сільських територій», у якій наголошено, що одним із завдань експертного центру «Milk Local Product» є створення умов для кращої інтеграції інновацій у агропромислове виробництво на принципах сталості, яке реалізується через проведення навчальних курсів «Технологія виготовлення сирів і кисломолочних продуктів». Ці курси можуть стати в нагоді фермерським господарствам і сімейним фермам, які мають на меті не лише виробляти, а і переробляти молоко, забезпечуючи цим свій сталий розвиток.