Відбулося засідання рад з якості вищої освіти спеціальностей Харчові технології, Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, Водні біоресурси та аквакультура, Готельно-ресторанна справа.
Харчові технології. Обговорено питання розгляду проєктів ОП бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності Харчові технології; про аналіз змісту освітніх компонентів на відповідність освітнім програмам Харчові технології обох рівнів освіти; аналіз стану проходження виробничих практик здобувачами спеціальності Харчові технології обох рівнів; про формування освітньої траєкторії навчання здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня тощо. Запропоновані зміни та доповнення будуть враховані при затвердженні проєктів ОП першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності Харчові технології.
Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. Обговорили необхідність внесення змін до освітніх програм першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівнів вищої освіти з урахуванням вимог Постанови Кабінету міністрів України від 30.08. 2024 р. №1021 «Про внесення змін до переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої та фахової передвищої освіти», методичних рекомендацій з розробки освітньої програми І-ІІІ рівнів вищої освіти в Полтавському державному аграрному університеті (нова редакція) та пропозицій стейкхолдерів.
Водні біоресурси та аквакультура. На засіданні ради якості було розглянуто зміст освітньої програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Визначено шляхи оптимізації освітньої програми в ході співпраці із стейкхолдерами. Зосереджено увагу на організації проходження здобувачами вищої освіти навчальної практики з виїздними заняттями.
Готельно-ресторанна справа. Радою з якості було розглянуто та прийнято рішення щодо внесення змін до проєкту ОПП Готельно-ресторанна справа на 2025 рік набору. Особливу увагу приділено питанню актуалізації даної освітньої програми. До обговорення активно долучилися стейкхолдери та здобувачі.