Кафедра харчових технологій в межах укладеного договору між Полтавським державним аграрним університетом і Національним університетом харчових технологій тісно співпрацює з кафедрою технологій ресторанної та аюрведичної продукції. В жовтні місяці відбулася плідна зустріч завідувачки кафедри харчових технологій Ніни Будник із завідувачкою Олександрою Нєміріч та викладачками кафедри професоркою Наталією Фроловою, доцентками Наталією Ющенко і Людмилою Мамченко та членами міжнародної асоціації «Supreme Master Ching Hai» (SMCHIA), співзасновниками Веган Кафе «Loving Hut» (м. Київ) Хуо Чжу та Іриною Балицькою, які водночас є і стейкходдерами ПДАУ.
Учасники зустрічі окреслили коло питань майбутньої взаємодії в межах укладеного договору про співробітництво у напрямі наукових досліджень, академічної мобільності здобувачів і викладачів , а також спільних заходів зі стейкхолдерами Хуо Чжу та Іриною Балицькою, які є адептами веганського харчування, всі присутні із цікавістю ознайомилися зі змістом магістерських освітніх програм кафедри «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції» та «Технології в ресторанному господарстві», напрямами наукової роботи кафедри та інноваційними розробками здобувачів і викладачів. Булим обговорені питання , щодо виконання міжвузівських кваліфікаційних робіт та ін.
Слід зазначити, що «Loving Hut» – один із небагатьох профільних закладів ресторанного господарства в Україні, що пропонує виключно веганське меню та докладає багато зусиль для популяризації веганства в нашій країні. Власники закладу доводять, що веганство – це смачно, корисно та правильно по відношенню до братів наших менших.
Наступним етапом співпраці стало спільне підвищення кваліфікації викладачів ПДАУ, Алли Кайнаш, Олени Калашник, Світлани Молроз, Ніни Будник, Віктора Юхна та колег з НУХТ – Наталії Фролової, Олександри Нєміріч та Наталії Ющенко, за результатами якого викладачі отримали сертифікати.
Бажаємо успіхів нашим стейкхолдерам у їхній справі, а також колегам з Національного університету харчових технологій та будемо раді подальшій співпраці у напрямі інтеграції науки та виробництва!