Дослідження шляхів удосконалення технології цукатів та пастили в науковому гуртку кафедри харчових технологій

У весняному періоді роботи наукового гуртка відбулись дослідження шляхів удосконалення технології цукатів та пастили. За літературними джерелами було встановлено, що цукати з нетрадиційної сировини мають корисні властивості. Тому буряк і гарбуз використали в якості основної сировини, а в сироп додавали лимон і пряно-ароматичну сировину. Температурні режими попередньої обробки, тривалість та умови підсушування відпрацьовували за рекомендаціями вітчизняних кухарів. Для підвищення  попиту серед споживачів розроблені режими в науковому гуртку дозволяють зробити цукати менш солодкими та більш ніжними порівняно з існуючими аналогами. Пастилу готували з яблук і додаванням агару для підвищення пружності і компенсації низького вмісту пектину. Завершилась робота дегустацією готових виробів та їх оцінкою.