6-7 грудня 2018 року для фахівців молочної промисловості України на базі Полтавської державної аграрної академії було проведено Всеукраїнський семінар на тему: «Молочні та молоковмісні продукти: сучасні технології, інгредієнти, обладнання, нормативна база, проблеми якості».
Координатор семінару – к.т.н., професор кафедри харчових технологій Ножечкіна-Єрошенко Г.М.
Цільовою аудиторією заходу, організованого кафедрою харчових технологій факультету ТВППТ Полтавської державної аграрної академії, були заступники директорів з виробництва, заступники директорів з якості, начальники виробничих лабораторій і технологи таких молокопереробних підприємств України, як ТОВ «Лубенський молочний завод», ТОВ «Виробниче об’єднання «Моліс», АТ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Гранд-молпродукт», ТОВ «Крамагросвіт», ТОВ «Етнопродукт», ТОВ «Миколаївський сирзавод», ТОВ «Інтермол» та інші.
Семінар пройшов за активної участі і підтримки Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавської області, ДП «Полтавастандартметрологія», Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій, а також представників компаній: ТОВ «Єко Ком», ТОВ «Інвестлаб», ПП «Текстра Віта», ТОВ «ІКФ Сервіс Плюс», ТОВ «Анкар Агро».
Під час семінару було розглянуто такі важливі питання:
- Державний контроль/нагляд за якістю та безпечністю молочної продукції
- Новини законодавства та нормативної бази щодо виробництва молочної продукції
- Впровадження і вдосконалення системи менеджменту безпечності та якості продукції HACCP на молокопереробних підприємствах
- Сучасні інструменти для експертизи молока-сировини і молочної продукції
- Огляд окремих аспектів виробництва кисломолочної продукції
- Впровадження нових видів розсільних сирів
- Виробництво йогуртів і споріднених продуктів: традиційні технології і новітні розробки. Особливості технології виробництва грецького йогурту
- Визначення фальсифікації молока коров’ячого незбираного
У ході семінару обговорено важливі завдання і перспективи розвитку молочної промисловості України, які стоять перед майбутніми фахівцями – випускниками спеціальності 181 Харчові технології.
Г.М. Ножечкіна_Єрошенко,
координатор семінару, к.т.н., доцент кафедри харчових технологій