Освітньо-професійна програма «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 181 «Харчові технології» в 2021 році буде вперше проходити акредитацію і під час підготовки матеріалів для неї виникає багато різнопланових запитань.
24 листопада 2020 року завідувачка кафедри харчових технологій доцентка Будник Ніна Василівна та доцентка Кайнаш Алла Петрівна взяли участь у другому онлайн-семінарі на тему «Внутрішнє забезпечення якості вищої освіти: розвиток освітніх програм та їх акредитація», організованому та проведеному представниками Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Erasmus+ та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти спільно із Сумським державним університетом на онлайн-платформі WebEx. В онлайн-семінарі взяло участь понад 340 чоловік.
На семінарі обговорювали нові підходи до внутрішнього забезпечення якості вищої освіти відповідно до ESG і національного законодавства; алгоритм розроблення, перегляду та вдосконалення освітніх програм на основі Національної рамки кваліфікацій, стандартів вищої освіти та міжнародних стандартів; забезпечення результатів навчання в освітніх програмах; принципи побудови та розвитку силабусу; підготовку до акредитації освітніх програм і методику її проведення.
За результатами семінару учасники отримали відповідні сертифікати.